مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

ترك مواد توهم زا را مي‌توان يكي از سخت‌ترين انواع ترك دانست چراكه اين مواد تأثير بسياري بر فرايندهاي مغزي و ادراك فرد مي‌گذارند. به همين خاطر استفاده از جلسات مشاوره و بازپروري در فرايند ترك مواد توهم زا ضروري به نظر مي‌رسد. مواد توهم زا شامل انواع مختلفي از جمله ال اس دي، كتامين و قرص اكس مي‌باشد. اين مواد به دليل اينكه بسيار اعتيادآور هستند؛ علاوه بر اينكه مشكلات زيادي براي خود فرد ايجاد مي‌كنند؛ احتمالا براي اطرافيان نيز تهديد كننده هستند. بهتر است افراد اين مواد و عوارض جانبي آنها را شناسايي كرده و براي ترك آنها اقدام كنند.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترك مواد توهم زا مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 منبع: ترك مواد توهم زا با سريع ترين روش هاي درمان

اهميت ترك مواد توهم زا

اعتياد به اين مواد باعث آسيب ديدن موقعيت اجتماعي، تحصيلي و شغلي فرد شده و حتي ارتباطات خانوادگي فرد را نيز تحت تأثير خود قرار مي‌دهد. به همين خاطر تلاش براي ترك مواد توهم زا اهميت بسياري دارد. در اين مطلب راجع به انواع مواد توهم زا و چگونگي عملكرد آن‌ها صحبت خواهيم كرد و سپس روش‌ها و مراحل مختلفي كه براي ترك مواد توهم زا وجود دارد را با يكديگر بررسي مي‌كنيم.

📌مواد توهم زا و انواع آن

مواد توهم زا به گروهي از مواد مخدر گفته مي‌شود كه اگرچه وابستگي جسمي به همراه ندارند ولي باعث تغيير در شرايط ذهني و ادراكات فرد شده و احتمال بروز توهم را افزايش مي‌دهند. از معروف‌ترين انواع اين دسته از مواد مخدر مي‌توانيم به قرص اكس اشاره كنيم.

در ارتباط با دلايل استفاده از اين مواد بايد به اين نكته اشاره كنيم كه مواد توهم زا برخلاف ساير مواد اعتيادآور احساس لذت و سرخوشي را به همراه ندارند و تنها دليل تمايل فرد به مصرف آن‌ها تأثير قوي و خارق‌العاده‌اي است كه در ذهن فرد ايجاد مي‌كنند.

براي مثال در ارتباط با مصرف ال‌اس‌دي گفته مي‌شود كه اين ماده باعث هم‌آميزي حواس مي‌شود به اين معنا كه فرد ممكن است آنچه را مي‌شنود ببيند و يا بالعكس. اين مواد باعث افزايش وضوح رنگ‌ها و هوشياري فرد مي‌شوند و همان‌طور كه گفته شد تجربه اين شرايط انگيزه‌اي براي فرد خواهد بود كه مجدداً از اين مواد استفاده كند. ازجمله انواع مواد توهم زا مي‌توان به ال‌اس‌دي، قرص اكس، فن سيكليدين و كتامين اشاره كرد. ترك مواد توهم زا از هر نوعي با هم مشابه هستند.

طبق تحقيقات بسياري از مصرف كنندگان توهم زاها نوجوانان و جوانان هستند و اين به آن معناست كه خانواده‌ها مي‌بايست توجه ويژه‌اي نسبت به ابتلاي فرزندانشان به نشانه هاي اعتياد و ترك مواد توهم زا داشته باشند. شما مي‌توانيد با دريافت كمك مشاورين راه‌هاي پيشگيري و ترك مواد توهم زا را براي فرزندانتان بشناسيد. شناخت نشانه ها و روش هاي ترك مواد توهم زا براي همراهي و كمك والدين به نوجوانان ضروري است. 

📌آيا گل و حشيش جزء توهم زاها هستند؟

بايد گفت خير، اين دو ماده در دسته كانابيس ها قرار ميگيرند، اما به دليل آثار مشابهي كه با توهم زاها ايجاد مي‌كنند، روش هاي درماني آن ها نيز تشابه زيادي دارد.

ترك مواد توهم زا

يكي از نخستين سؤالاتي كه در ارتباط با ترك مواد توهم زا بايد به آن پاسخ دهيم اين است كه اگر اين مواد وابستگي جسمي ايجاد نمي‌كنند پس منظور از اعتياد و ترك آن چيست؟ براي پاسخ به اين سؤال بايد گفت كه برخلاف تصور عموم اعتياد به مواد مخدر صرفاً جنبه جسماني ندارد و وابستگي‌هاي رواني شايد به‌مراتب خطرناك‌تر و مشكل آفرين‌تر باشند.

وابستگي رواني به اين معناست كه فرد در ذهن خود ميل شديدي به مصرف مجدد ماده مخدر احساس مي‌كند و وجود اين وسوسه عاملي براي شروع مصرف مجدد حتي پس از مراحل سم‌زدايي و پاك شدن بدن فرد خواهد بود. به همين خاطر است كه معمولاً توصيه مي‌شود در كنار درمان‌هاي فيزيولوژيكي براي ترك به جلسات رواندرماني و بازپروري نيز مي‌بايست توجه شود.

علاوه بر اهميت رواندرماني در كاهش وسوسه و تمايل فرد براي ترك، مواد توهم زا معمولاً باعث بروز آسيب‌ها و مشكلاتي در عملكرد طبيعي مغز شده و آسيب‌هاي روحي و رواني را به همراه دارند كه بررسي بروز آن‌ها و راه‌هاي بهبود يا جلوگيري از بروز آن‌ها بر عهده روانشناسان خواهد بود.

روانشناسان براي ترك مواد توهم زا چه كاري انجام مي‌دهند

پس‌ از آنكه با معناي ترك اعتياد در ارتباط با مواد توهم زا آشنا شديد نوبت پاسخگويي به اين سؤال است كه اقدامات بازپروري يا روان‌شناختي در ارتباط با ترك مواد توهم‌زا چيست يا به عبارتي روانشناسان در اين زمينه چه كارهايي انجام مي‌دهند. ازجمله اقداماتي كه روانشناسان براي ترك به اين قبيل مواد مخدر انجام مي‌دهند مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

  • برگزاري جلسات انگيزشي براي ايجاد انگيزه نسبت به ترك مواد توهم زا و كمك به فرد براي نگه‌داشتن اين انگيزه در تمامي مراحل درماني
  • بررسي آسيب‌هاي موجود در كاركرد مغز فرد يا بيماري‌هاي روحي كه به دليل مصرف مواد توهم زا ايجاد مي‌شود و تلاش براي بهبود آن‌ها يا جلوگيري از پيشرفت
  • كمك به فرد براي شناسايي عواملي كه باعث بروز وسوسه مصرف مجدد در وي مي‌شوند و تلاش براي كنترل وسوسه در اين شرايط
  • علت‌يابي دلايل اعتياد فرد و كمك به وي براي از بين بردن ريشه‌هاي اعتياد
  • استفاده از جلسات خانواده‌درماني و كمك به بهبود روابط فرد با اعضاي خانواده و همچنين آموزش نكاتي كه اعضاي خانواده بايد آن‌ها را رعايت كنند.
  • برگزاري جلسات گروه‌درماني و كمك به فرد براي برقراري ارتباط با ساير افرادي كه شرايط و اهدافي مشترك با فرد دارند.

بي‌توجهي به ترك مواد توهم زا

با توجه به اينكه استفاده از مواد توهم زا آسيب يا وابستگي جسمي را به همراه ندارد بي‌توجهي به ترك و ادامه استفاده از اين مواد چه عوارضي را به دنبال خواهد داشت؟

استفاده از مواد توهم زا در درجه اول باعث قطع ارتباط فرد با محيط مي‌شود و از اين طريق احتمال بروز آسيب‌هاي جسمي يا حتي مرگ را براي مصرف‌كننده به دنبال داشته باشد. براي مثال بارها ديده شده كه فرد خود را از ارتفاعي به پايين مي‌اندازد و يا از ماشين در حال حركت پياده مي‌شود و مشكلات جسمي بسياري براي وي پيش خواهد آمد.

توجه داشته باشيد كه در اكثر اين موارد فرد به‌قصد آسيب زدن به خود يا خودكشي اين رفتار را انجام نمي‌دهد بلكه آن‌ها تحت تأثير مواد توهم زا ممكن است حركت ماشين و يا ميزان ارتفاع نقطه‌اي كه در آن قرار دارند را به‌درستي درك نكنند. همان‌طور كه گفته شد توهم مي‌تواند به‌صورت عدم ادراك واقعيت‌هاي موجود در محيط نيز بروز پيدا كند.

علاوه بر خطرات جسماني كه به دنبال مصرف مواد توهم زا ممكن است براي فرد پيش بيايد استفاده از اين مواد معمولاً عوارض ناخوشايندي را در عملكرد طبيعي مغز فرد به دنبال خواهد داشت كه مي‌تواند براي مدتي طولاني يا حتي به‌صورت دائم باقي مانده و مشكلاتي را براي فرد به همراه داشته باشد.

در كنار تمامي اين مسائل اعتياد باعث آسيب ديدن موقعيت اجتماعي، تحصيلي و شغلي فرد شده و حتي ارتباطات خانوادگي فرد را نيز تحت تأثير خود قرار مي‌دهد. به همين خاطر تلاش براي ترك مواد توهم زا اهميت بسياري دارد. 

مكانيسم اثر مواد توهم زا

ماده مخدر توهم زا با اثرگذاري بر عملكرد مغز براي افراد ايجاد احساسات غيرواقعي مي‌كنند. اين احساسات در دراز مدت باعث ايجاد احساس لذت در فرد مي‌شود؛ به همين دليل اين ماده اعتياد پيدا كرده و نمي‌توانند مصرف آن را متوقف كنند. اين مواد باعث تغيير در ميزان ادراك مي‌شوند و افراد محرك هاي محيطي ساده را بسيار شگفت انگيز و غيرمعمولي احساس مي‌كنند. طبيعي است كه اين دسته از مواد بعد از مدتي تاثيرات جبران ناپذيري بر مغز مي‌گذارند و باعث وابستگي رواني افراد مي‌شوند. به همين دليل ترك مواد توهم زا دشوار تر است.

چگونگي مصرف مواد توهم زا

انواع مواد توهم زا به گونه هاي مختلفي مصرف مي‌شوند. LSD كه يكي از معروف ترين انواع مواد توهم زا است؛ به شكل قرص بوده و به صورت دهاني مصرف مي‌شود. اين ماده در بزاق حل شده و در مدت زمان كوتاهي اثرات آن بروز مي‌كند. اين ماده بسيار قوي بوده و مصرف مقدار كمي از آن باعث بروز توهماتي به مدت 6 تا 12 ساعت مي‌شود.

نوع ديگري از اين مواد كه pcp است به صورت قرص بوده اما در غالب پودر نيز در بازار عرضه مي‌شود. افراد مي‌توانند اين ماده را يا به صورت استنشاقي و يا به صورت تركيب با الكل مصرف كنند. رنگ هاي مختلفي داشته و در دوزهاي مختلفي مصرف مي‌شود. ترك مواد توهم زا در اين شرايط بستگي به دوز مصرفي، نوع ماده و همچنين مدت زمان مصرف دارد.

مدت زمان ماندگاري مواد توهم زا در بدن

 

مدت زمان ماندگاري مواد توهم زا در بدن به عوامل مختلفي بستگي دارد. براي مثال بعد از مصرف LSD بعد از دو تا چهار ساعت اثر اين ماده به اوج خود مي‌رسد. اما به طور كلي 8 تا 12 ساعت در بدن باقي مي‌ماند. تقريبا بعد از 24 ساعت به طور كلي از بدن دفع مي‌شود؛ اما آثار رواني آن تا مدت ها باقي مي‌ماند.

PCP نيز سه تا شش ساعت در بدن باقي مي‌ماند و يعد از آن جاي خود را به افسردگي خفيفي مي‌دهد كه از عوارض جانبي مصرف آن است. اما تا يك هفته در آزمايش خون و يا ادرار مصرف اين ماده، مشخص مي‌گردد. آثار مصرف مسكالين 10 تا 12 ساعت و سيلوسبين نيز 4 تا 6 ساعت در بدن وجود دارد.

سخن پاياني

مصرف مواد توهم زا تاريخچه طولاني دارد. اما امروزه به دليل سومصرف اين مواد و همچنين تاثيرات مخربي كه بر زندگي شخصي و حرفه اي افراد مي‌گذارد؛ متخصصين در پي راهي براي كاهش عوارض آنها هستند. از آنجايي كه اين مواد باعث بروز توهمات ديداري و شنيداري جالبي در افراد مي‌شوند؛ بسيار اعتيادآور بوده و ترك آنها نيز سخت تر مي‌شود. اما عوارض ناشي از اين مواد بسيار بيشتر بوده و مشكلات زيادي را براي افراد ايجاد مي‌كند. افراد مي‌توانند براي اطلاع از راه هاي ترك مواد توهم زا با متخصصين مشورت كرده و بروز عوارض ناشي از اين مواد پيشگيري كنند.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترك مواد توهم زا مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا اعتياد به مواد توهم زا نشانه جسمي دارد؟

استفاده از اين مواد وابستگي جسمي به همراه ندارد و به همين خاطر به دنبال عدم استفاده نيز نشانه‌هاي جسماني بروز پيدا نمي‌كنند. مواد توهم زا صرفاً يك وابستگي و كشش براي مصرف مجدد در ذهن فرد ايجاد مي‌كنند.

براي ترك مواد توهم زا بايد چه كرد؟

با توجه به اينكه اعتياد به اين مواد صرفاً جنبه رواني دارد براي ترك نيز بهتر است از يك متخصص روانشناسي كمك بگيريد.

منبع: ترك مواد توهم زا با سريع ترين روش هاي درمان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/7/17  ] [ ۱۰ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 5
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب